Gierkink Familie Historisch Project

English language ...

 

Hallo en welkom!

 

Ben je ge´nteresseerd om meer te leren over je familie geschiedenis? Ben je ook ge´nteresseerd om te zien hoe een deel van je familie past in je voorouders stamboom en andere familieleden? Ben je ge´nteresseerd in een geschreven familie historie welke je kunt overdragen aan je kinderen? Geweldig! Dat is wat ik probeer te doen.

Mijn naam is Yolanda Paashuis. Onze tak van de familie emigreerde van Lichtenvoorde naar Canada in 1954. Ik raakte ge´nteresseerd in genealogie en familie historie omdat we zo ver wonen van de plek van waar onze voorouders leefden. Behalve dat het niet alleen zÚÚr interessant is, zijn familie stambomen belangrijk omdat ze veel vertelen over wie je bent en waar je vandaan komt. Naarmate de tijd verstrijkt en er steeds meer van ons zich zullen verwijderen van onze voorouders plaatsen, zal veel van onze geschiedenis en zullen veel van onze familie connecties verloren gaan. Zelfs voor diegene onder ons die vlak bij onze voorouders huizen leven, betekent dat naarmate de tijd verstrijkt, veel van onze kennis over wat lang geleden geschiede in de familie verloren zal gaan. Hopenlijk, met wat hulp van jou, tracht ik te proberen om een deel van onze geschiedenis op papier te zetten, omtrend hoe we aan elkaar gerelateerd/verbonden zijn.

Ik ben op zoek naar verhalen, informatie, historische documenten en foto's over de familie Gierkink. Dit is met inbegrip van leden van de familie Budding, Gunnewick, Himmelberg, Kanters, Niewenhuis, Oosterholt, Vos en andere families, verbonden met de familie Gierkink. Dit project zal een aanzienlijke tijd in beslag zal nemen, maar wanneer het afgerond is, dan zal alles in een boek-formaat verkrijgbaar zijn en zal dan ook voor jou mogelijk zijn om hiervan een exemplaar te bestellen ( tegen druk- en verzendkosten). Het boek zal de Gierkink familie genealogie omvatten, alsmede foto's, historische informatie, lokale geschiedenis en vele familie verhalen ( indien je mij hiermee kunt helpen).

 

 

Wat voor soort verhalen zijn geschikt ?

Omdat ik de privacy van de jongere familieleden wil beschermen, zijn uitsluitend verhalen welkom waarin deze leden in algemene termen zijn opgenomen, zonder in detail te treden. Maar, er zijn vele familieleden geboren voor de 2e wereldoorlog, welke nu mogelijk niet meer leven. Ik wil hun geschiedenis zo veel mogelijk behouden. Er zijn ook direkte linken naar hun ouders en grootouders zodat het voor mij ook mogelijk is om iets over hun geschiedenis te schrijven. Naar mijzelf kijkend, mijn ouders zijn geboren voor de 2e wereldoorlog, waardoor het voor mij mogelijk is om door hen zelf vertelde verhalen over zichzelf, hun ouders en voorouders te verzamelen. Indien mijn dochter een verhaal zou toevoegen, dan zou ze vertellen over haar grootouders en slechts weinig over haar ouders. Dit in gedachte houdend, alles wat significant is in jou familieleven zou geschikt zijn, of het nu iets was om over te lachen, moeilijke tijden welke door zijn gemaakt of zaken die tot een wending hebben geleid van dingen/zaken Al deze zaken geven anderen een goede indruk over jou familie en over onze familie als geheel. Wat ik ook graag zou willen weten, indien mogelijk, wat jou familie deed voor de kost ( of nog steeds doet). Zijn er bijvoorbeeld mensen in de familie in militaire dienst geweest, e.a. Indien mogelijk voeg dan ook een kleine genealogie toe van je zelf, je ouders en groot ouders ( geboortedata en plaats, trouwdata, overlijdensdatum, indien e.e.a. van toepassing is) zodat ik je kan plaatsen in de familieboom. Het is niet mijn bedoeling om een lijst op te nemen van mensen die na de 2e wereldoorlog zijn geboren in het genealogie gedeelte van het boek, tenzij hier een grote mate van interesse voor bestaat.

Stuur mij alsjeblieft geen orginele documenten, orginele bidprentjes of foto's. Ik ben wel zeer ge´nteresseerd ik kopieen van foto's, of ingescande foto's (ingescand met een scanner) van al deze zaken wat je wenst te delen. Oude foto's van gezichten zijn prachtig om te zien of van oude familiehuizen of boerderijen. Kopieen van documenten of krantenknipsels met speciale gebeurtenissen over de familie Gierkink zijn ook welkom.

Al vast hartelijk dank voor alles wat je beschikbaar wenst te stellen !

I hoop spoedig van je te horen!

 

 

Mijn postadres is:

Yolanda Paashuis-Lew,

37 Bimini Cres.,

Toronto, Ontario,

Canada, M3N 1S1

 

E-mail: gierkink@mac.com